Okulumuz Tarihçesi

AYVAZHACI İLKOKULU TARİHÇESİ

Ayvazhacı İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir eğitim öğretim kurumudur.

Ayvazhacı Köyü’nde eğitim  ilk kez  1948 yılında köyün içene okul yapılmasıyla başlamıştır. Bu okulun yetersiz gelmesi nedeniyle 1965 yılında 2. bina yapılmış ve 1992 yılına kadar eğitim öğretim bu binada sürdürülmüştür.

1992 yılında  eğitime açılan bu yeni bina hem ilkokul hem de  ortaokul olarak kullanılmıştır. 8 yıllık zorunlu eğitimin başlamasıyla 1997 yılından itibaren okulumuz  Ayvazhacı İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuz tek binadan oluşmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 9 Derslik, 4 tuvalet, 1 Kütüphane,  1 Laboratuar, 1 Öğretmenler Odası, 1 Hizmetli Odası 1 Kazan Dairesi ve 1 Depo bulunmaktadır.

Okulumuz  1 Okul Müdür, 1 Müdür Yardımcısı ve 1 Anasınıfı Öğretmeni, 3 Sınıf Öğretmeni  ile eğitim öğretime devam etmektedir.

2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile okulumuz tek binada ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.